Wat is de MatriXmethode?

De MatriXmethode is een interventie die ingezet kan worden als je (mentale) problemen hebt en geholpen wil worden. Denk dan aan bijvoorbeeld aan gebeurtenissen die je overkomen zijn in het verleden, waar je maar last van blijft houden. Of misschien ben je nu al bang voor iets wat je zou kunnen gaan overkomen als……..

Met de MatriXmethode kan ik je –zonder dat je mij ook maar iets over de oorzaak en inhoud van wat je bezighoudt te vertellen– helpen je problemen aan te pakken. In 2022 behaalde ik hiervoor mijn certificaat. 

Voor wie is deze methode geschikt?

De MatriXmethode is geschikt voor iedereen die zelf een hulpvraag heeft en zèlf graag geholpen wìl worden. Niet omdat iemand anders je doorstuurt en je zelf eigenlijk niet weet waarvoor je bij me komt. 

Je moet in staat zijn de vragen die ik stel te begrijpen en te beantwoorden èn je verbeeldingskracht te gebruiken.

Hoe werkt het dan?

Voor ik begin met vragen stellen, geef ik je aan de hand van twee modellen inzicht in de kern van de MatriXmethode. In grote lijnen vertel ik je hoe ‘het werkt’ in je hoofd als je dingen meemaakt of ergens bang voor bent en hoe je alle informatie allemaal onthoudt. 

Alles heeft te maken met je eigen regie over je praktische brein, je eigen denkbeeldige leer- en denkprocessen. Je IQ en je EQ.

Zie op de foto hieronder waar je zelf allemaal invloed op hebt. En waarschijnlijk veel meer invloed dan je denkt!

MatriXcirkel

Wie heeft de MatriXmethode ontwikkeld?

Ingrid Stoop heeft de MatriXmethode ontwikkeld. 

“Hoe werkt jouw hoofd?”

Toen Ingrid in 1991 aan iemand de bovenstaande vraag stelde, kreeg zij een bijzonder antwoord. Deze vraag was het begin van een groeiende organisatie met een missie, inclusief vele honderden professionals die haar methode dagelijks toepassen. Ik ben één van die professionals

Vaak gebeurt het dat je je hele verhaal eerst moet vertellen aan je ‘hulpverlener’. Meestal zit je er niet ècht op te wachten om (wèèr) over je problemen te praten en over hoe het allemaal zo gekomen is. Het lost niets op en je voelt je er vaak alleen maar nog beroerder door. Met deze methode hoef je mij niets vertellen. Dat klinkt vreemd, maar toch werkt het!

Ik stel je alleen een aantal specifieke vragen en jij bedenkt daardoor zèlf je eigen oplossingen.

Waarom heb ik me hier ook in gespecialiseerd?

Als Specialist Eenzaamheid kom ik regelmatig mensen tegen die last hebben van mentale problematiek zoals  (jeugd)trauma’s, angsten, onverwerkte emotionele problemen en onverklaarbare pijnklachten. 

Eenzaamheid heeft namelijk zowel biologische als psychologische en sociale gevolgen. 

De huisarts, psycholoog en andere hulpverleners kunnen daar of niets mee of hebben ellenlange wachtlijsten. Ook is er regelmatig sprake van zeer lange trajecten en keer op keer je verhaal weer moeten vertellen. 

Met deze methode kan ik snel en effectief helpen. Gelukkig zijn er ook huisartsen en POH-ers die inmiddels deze methode zèlf al in de praktijk toepassen. Hoe mooi is dat! Kijk en luister maar eens naar de video van huisarts Abed in Barneveld.

Info over MatriXmethode Instituut

MatriXmethode is het gedachtegoed van Ingrid Stoop. Ontstaan door o.a. opleidingen: NEI van Roy Martina, NLP gegegeven door Peter Dalmeijer en Paul Lenferink van LINN, The Work van Byron Katie, Neurosemantiek van Michael Hall en talloze workshops. Én door vooral de praktijkervaringen met mensen.
 
Minstens 10.000 praktijkuren waar zij mensen, alle leeftijden, weer grip liet en laat krijgen op de eigen processen in het eigen hoofd. Kennisdelen wordt door trainen van professionals bevorderd zodat hulpvragers, leerlingen, patiënten en cliënten met deze praktische tool begeleid worden om denk- of leerprocessen/strategieën te vervangen wanneer deze niet handig verlopen.
 
Onderwerpen zoals moeite met informatie onthouden, mentale en emotionele problemen, angsten, trauma’s, volle hoofden en onverklaarbare pijnklachten worden effectief en met succes door de persoon zelf aangepakt. De kracht is dat de hulpvrager zelf, zonder de probleeminhoud te delen, eigen blokkades en belemmeringen aanpakt en oplost.
 
Ingrid vertelt er in onderstaande video zelf meer over:

Afspraak maken?

Neem contact met mij op via de contactpagina.