foto

Professionele achtergrond
Ik ben Marijke Coert (1954), opgegroeid en woonachtig geweest in Haarlem en Aerdenhout, nu wonend in Heemstede. Ru
im 40 jaar heb ik op HRM-gebied ervaring opgedaan in advisering, coaching en begeleiding van leidinggevenden en medewerkers. Ik volgde van 2002 tot 2005 de Hbo-opleiding Personeel & Arbeid, waarna ik in 2014/2015 de beroepsopleiding coaching afrondde bij de Academie voor Coaching in Utrecht*. Hierna heb ik me bij Faktor5 gespecialiseerd in de aanpak van eenzaamheid #. Ik begeleid mensen die zich langdurig eenzaam voelen (meer dan 9 à 12 maanden) en daar zonder hulp niet meer uitkomen. Ik gebruik daarbij de methodiek Creatief Leven van Jeannette Rijks, bekend als coach in het programma ‘Nooit meer alleen’. Ik ben mijn hart gaan volgen en in 2016 met mijn coachpraktijk begonnen.

 

Meer weten over mijn achtergrond? Zie : https://nl.linkedin.com/in/marijke-fokker-coert-46b8981b

 

Passie
Ik vind coaching een prachtige manier om mensen sterker te maken. Ik help ze bij het uitzetten van een eigen koers of door hun wensen tot verandering werkelijkheid te laten worden. “Bewustwording, eigen verantwoordelijkheid en actie” zijn daarbij de sleutelwoorden. De ervaring leert dat coaching alleen werkt wanneer iemand zelf de wil heeft iets te veranderen en bereid is er iets voor te doen. Ik vind het enorm inspirerend iemand bij zijn/haar persoonlijke groei te kunnen en mogen ondersteunen en zelf te laten ontdekken hoe een droom werkelijkheid kan worden*.

Oplossingsgerichte werkwijze
Als coach richt ik me op het ontdekken en ontwikkelen van (verborgen of) aanwezige talenten en kwaliteiten van cliënten, maar ook op het onderzoeken van eigen gedrag, aannames en denkpatronen. Uitgangspunt hierbij is dat iemand zijn eigen antwoorden en krachtbronnen (her)ontdekt en zelf in beweging komt.

#In januari 2024 heb ik de leeftijd van 70 lentes bereikt. Vanaf 1 januari 2024 ben ik gestopt met individuele coaching zodat ik wat meer tijd krijg voor andere persoonlijke dingen. 

 

*Academie voor Coaching is een Europees erkende instelling middels de CRKBO-registratie. Het diploma is een internationaal erkend diploma; geaccrediteerd door EMCC/NOBCO.

*Faktor5 is een CRKBO geregistreerde opleider